“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

În relația noastră cu Domnul Iisus, Scriptura ne vede în mai multe ipostaze. Suntem văzuți ca ucenici, ca robi, ca frați ai Lui și ca logodnică a Lui. El este Logodnicul nostru, și noi logodnica Lui! Să ne întrebăm: Ce relație trebuie să fie între doi logodnici? (V-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfățișez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată. 2 Corinteni 11:2) 

Este limpede că relația noastră cu Domnul trebuie să fie o relație de admirație, de iubire. Cuvântul Domnului vorbește deseori despre faptul că Domnul Isus va fi Mirele nostru și că noi vom fi mireasa (soția) Lui. (Vino să-ți arăt mireasa, nevasta Mielului! Apoc. 21:9) Domnul mă iubește și în dragostea Lui mă cheamă să intru într-o relație de iubire cu El. 

Numai dacă se trezește în noi iubirea față de Cel care este mai frumos decât tot ce există în ceruri și pe pământ, numai atunci intră și Domnul în relație cu noi. (Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului, nu stârniți, nu treziți dragostea, până nu vine ea. Cântarea Cântărilor 8:4) 

Legământul cel nou 

El vine la mine și îmi arată frumusețea Lui, frumusețea căilor Lui și are pentru mine îndelungă răbdare, până se va trezi în mine iubirea față de El și față de căile Lui. Când se va întâmpla acest lucru din partea mea, El va intra în relație cu mine prin încheierea unui legământ pentru a fi a Lui. 

Nu este un legământ ca în relațiile de afaceri ci este un legământ de căsătorie, de iubire. (Când am trecut Eu pe lângă tine, M-am uitat la tine, şi iată că îți venise vremea, vremea iubirii. Atunci am întins peste tine poala hainei Mele, ți-am acoperit goliciunea, ți-am jurat credinţă, am făcut legământ cu tine, zice Domnul Dumnezeu, şi ai fost a Mea! Ezechiel 16:8; Aşa vorbește Domnul: …Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea! Ieremia 31:3) 

Dumnezeu cunoaște inima omului. El știe când suntem atrași de frumusețea Lui, știe când este admirație, când vine iubirea din tot cugetul și când inima mea este pregătită pentru a-L urma. Numai atunci intervine legământul între El și mine. (Dacă Mă iubiți, veţi păzi poruncile Mele. Ioan 14:15) 

Frumusețea inimii Domnului Isus, trebuie să trezească în noi ceea ce a trezit în Sulamita, frumusețea iubitului ei, încât să se nască în noi dorința fierbinte de a-L iubi din toată inima, cu tot sufletul, cu toată puterea şi cu tot cugetul. (Ce are iubitul tău mai mult decât altul, de ne rogi aşa din fierbinte? Iubitul meu este alb şi rumen, deosebindu-se din zece mii. Capul lui este o cunună din aur curat… Aşa este iubitul meu, aşa este scumpul meu, fiice ale Ierusalimului! Cântarea Cântărilor 5:9-16) 

Modul de relaționare

Este ca o relație de logodnă dintre un tânăr și o tânără, în care se poate intra doar datorită admirației reciproce, datorită iubirii din toată inima. Frica de iad sau ofertele raiului sunt excluse. El nu va intra în această relație de dragoste cu noi dacă nu ne-a venit vremea iubirii, dacă nu-L iubim mai mult decât pe mamă sau pe tată, dacă nu-L iubim mai mult decât pe oricine din această lume. (Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Matei 10:37) 

Acesta trebuie să fie singurul scop al vieții noastre, să trăim această relație de iubire și să ne pregătim ca logodnică pentru nunta noastră cu Mirele. (A venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit. Apocalipsa 19:7) 

Am fost chemați să locuim împreună cu Mirele nostru și cu Tatăl Lui! Pentru că El a ascultat în toate lucrurile de Tatăl, și soția Lui trebuie să-L asculte în toate lucrurile. Numai atunci Tatăl și Fiul vor locui împreună cu mine. (Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, şi vom locui împreună cu el. Ioan 14:23) 

Soția lui s-a pregătit, a devenit ca El, adică a fost în școala Lui, a umblat în căile Lui drepte și a învățat să fie evlavioasă, să asculte de El, așa cum a ascultat El de Tatăl. Prin încercările prin care a trecut a ajuns la înălțimea staturii soțului ei. Ea a fost făcută desăvârșită cum Mirele ei a fost făcut desăvârșit. Dacă El este desăvârșit și ea trebuie să fie desăvârșită! 

Să ne întrebăm: Ar putea fi armonie în Împărăția lui Dumnezeu dacă Fiul ascultă întocmai de Tatăl, dar soția Lui nu ar asculta la fel? Ar fi posibil? 

Acesta este un articol extras din broșura Transformați după chipul lui Hristos – CuvântCurat.ro – Resurse Trezire Spirituală, accesibilă gratuit online în format .pdf.

Mergi la următorul articol Iisus Hristos cel adevărat și cel propovăduit astăzi – aflaadevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

București, România

Telefon

0753 242 542

Despre Centru-creștin.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune, din București. Acest site a fost conceput cu scopul de a oferii materiale și răspunsuri pentru cei ce sunt în căutarea adevărului lui Dumnezeu din Cuvântul Său, Biblia.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Copyright © 2024 Centru-crestin.ro – toate drepturile rezervate